Nyheter

Pura Vida - Chiringuito Bar - Torrevieja

Pura Vida: Vad betyder det för Dig?

Här är det vanligaste uttrycket av ordet pura vida. Fritt översatt blir det ”njut av det verkliga livet”. Pura vida kan för någon vara att sitta på en kafé och bara njuta av nuet. Vad är ”Pura Vida” för Dig?

Surfare, fågelskådare, vandrare, naturälskare, solbadare, festprissar har alla funnit en gemensam nämnare nämligen Costa Blanca. Havet är varmt, solen skiner 320+ dagar om året, stränder och naturområden, livet är lugnt, ölen god och Costa Blanca är mångkulturella, något som vi tycker märka på att många är vänliga.

Du sitter på stranden? Solen skiner, en uppfriskande havsbris blåser, du kan höra fåglarna sjunga , och du smuttar på en piña colada eller en kaffe latte. Det är allt pura vida. Pura vida är en costaricansk uttryck som omfamnas av lokalbefolkningen och utlänningar lika. Det översätter formligen som ”rent liv”, men kan översättas och användas på många olika sätt . Det är en term som används för att omfatta det bästa livet har att erbjuda .

Några tror att begreppet egentligen har sitt ursprung från Mexiko på grund av filmen från 1950 ”Pura Vida”, med mexikanska skådespelaren Antonion Espino, som använde termen flera gånger i filmen.
Smile! You`re in paradise! I dag på Pura Vida, La Mata strandens början. Torrevieja. Pura Vida: Vad betyder det för Dig?
Puravida tänkesätt omfattar också tanken på att ta livet med ro, njuta av de små sakerna i livet, och göra det bästa ut av livet. Du kan koppla av, och njuta av livet puravida stil någonstans, men en Costa Blanca semester kan vara det bästa sättet att till fullo förstå glädjen av att leva livet långsamt och kanske bara känna att man behöver inte göra någonting alls denna dag, bara fånga dagen.

#PuraVida #LaMatastranden #Torrevieja #ChiringuitoBar #Spaniensemester #LaMata #Torrelamata

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *