Nyheter

Stränder-i-Playa-Flamenca-Spanien

En guide till Playa Flamenca, i Orihuela Costa

Playa Flamenca är den perfekta destinationen för att vila och koppla bort från det vardagliga livet och njuta av en avslappnad semester vid Medelhavets härliga temperatur.

Oavsett vad du vill ha för semester, hittar du det i Playa Flamenca. Sol, hav och stränder, god mat och dryck, golf, barnaktiviteter, lokalt intresse, vattensporter och friluftsliv, fritid och chill out tid. Playa Flamenca är en del av Orihuela Costa, den sydligaste sträckan av Costa Blanca på Spaniens östkust. Costa Blanca går söderut i Alicante distriktet från Denia, norr om Benidorm, till Pilar de la Horadada på gränsen till Murcia distriktet. Bara 45 minuter från Alicante flygplats.

PLaya Flamenca semester i Spanien
Här har bor många nordbor som har köpt bostäder mellan 2000 och 2016. Här finns begagnat och nyproduktion. Många stortrivs i området.

Det finns massor av intressanta platser att besöka för kultur, historia, shopping och så vidare. Det är inte bara stränder och barer. Det finns så mycket mer att se och göra. Härifrån kan du resa till Benidorm, Alicante, Orihuela, Cartagena, Murcia och Torrevieja, liksom många andra mindre platser.

Flera ”blå flagga” stränder finns på gångavstånd och ger gott om sol, hav och sangria för din semester i Spanien. Klimatet här är bland det mest hälsosamma i världen med sina 320+ soldagar i året, subtropiskt och torrt. De fina varma och långa somrarna och milda vintrarna gör att man kan njuta av utomhusaktiviteter året om. Och livskvalitén blir på sitt bästa.

Maten i Orihuela Costa är mycket varierande och nästan alla typer av mat finns i många barer, kaféer och restauranger längs kusten. Valet är oändlig, och inte dyrt. Du behöver inte ens ta bilen för att ha ett brett utbud av mat och dryck som gör alla nöjda.

Din semester kan vara så aktiv eller avkopplande som du vill. Det finns många kända golfbanor inom räckhåll, och andra aktiviteter för alla åldrar.

Playa Flamenca Shopping

Marknads dag PLaya Flamenca
Playa Flamenca gatumarknad på lördagar

Oavsett typ av shopping du vill göra så finns massor av butiker i Playa Flamenca i de många kommersiella centra och runt på gatorna. När du besöker Playa Flamenca, kommer du förmodligen vill göra lite mat och dryck shopping.

Du kommer sannolikt att leta efter en stormarknad eller mini marknaden för vissa varor. Även om du har en semester från matlagning, kan du fylla på en liten lokal grogg eller hålla ingredienserna för en sval G & T i ditt kylskåp.

Playa Flamenca stränder och strandpromenader

Stränder i Orihuela Costa
Det finns många fina stränder med kristallklart vatten. Det finns långa och korta strandpromenader längs kusten, så att du kan välja din aktivitet tid och ansträngning och samtidigt njuta av solen och den natursköna kustlinje längs kanten av Medelhavet. Om du har bil finns det gott om andra stora stränder att besöka, bara en kort bilresa bort. från och med de allra närmaste stränderna – Tre vackra lokala stränder – Cala Peñas , Cala Mosca och Cala Estaca utgör strandområdet i Playa Flamenca. Om du vill gå norrut, stranden för att sträva efter är Punta Prima. Att gå till söder tar dig först till stränderna i La Zenia, som är bara en kort promenad bort. Om du fortsätter, kan du gå runt till Cabo Roig som också har makalöse stränder.

Playa Flamenca strandpromenaden

Playa Flamenca strandpromenaden område, kan du enkelt njuta av strandpromenader till Playa Flamenca och La Zenia. Om du vill gå en riktig lång promenad kan du gå till Punta Prima eller Cabo Roig. Valet är ditt, och hur härliga att alla av dessa val kommer att ge dig sådana belöningar solen, havet, stränder och klippiga kusten.

Saker att göra i och runt Playa Flamenca

Det är inte bara stränder och barer, men naturligtvis kan det vara om det är vad du vill ha för din semester. Men om du vill göra mer finns några alternativ. Zenia Boulevard, museum, gym, Puerto Deportivo, Barcelo Pueblo Water Park, Aquopolis Torrevieja, Gokart, Aquapark Flamingo, Segling, surfing, dykning, cykeluthyrning, Museos flotantes Delfín S-61 y Albatros III, quad safaris och en naturpark. och det finns många nöjesparker i området. Om du har varit igång ojämn innan semestern och inte haft tid att ha benen vaxade eller ögonfransar gjort? Prova att skämma bort dig själv och även få en härlig massage.
En guide till Playa Flamenca, i Orihuela Costa

#PlayaFlamenca #OrihuelaCosta #SpanienSemester

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *