Nyheter

Bostadspriserna förväntas stiga kraftigt i Spanien från 2020

Det spanska värderingsinstitutet Asociación Española de Análisis de Valor (AEV), visar på betydande prishöjningar från år 2020.
Det har varit betydande värdestegringar i stora delar av Spanien under de senaste två åren, men 2019 anses bland analytiker vara ett år med relativt stabil men låg prisökning.
Vad som kommer att förändra bilden under 2020 är främst ekonomiska och demografiska faktorer. Som befolkningens växande disponibla inkomst, hyresgäster som vill äga sin bostad och personer som flyttar till områden med fler arbetstillfällen. En stor faktor som ligger till grund är 14% fler som har gjord banklån vid husköp i 2018.

Direktören för AEV, Germán Pérez Barrio säger att bostadsmarknaden i Spanien utvecklas mycket ojämnt. I städerna har det länge varit prisökningar över genomsnittet och denna trend kommer bara att fortsätta.

Det är utbud och efterfrågan som styr priset. Trots de prisökningar som har uppstått under senare år ligger prisnivån på bostäder fortfarande betydligt lägre än den tidigare toppnivån före

finanskrisen, och man kan fortsatt ”fynda i bra bostäder i Torrevieja området”.