Cabo Roig i Orihuela Costa

Cabo Roig ligger i Costa Orihuela vid södra Costa Blanca, ca 35 minuter från Alicante flygplats. Cabo Roig anses vara juvelen i södra Costa Blancas och är känd för sina sandstränder, lyxiga villor och långa fina natursköna promenadsträckor längsmed kusten. Det fantastiska torra klimatet, är räknad som ett av de hälsosammaste i hela världen, med över 320 soldagar och en härlig medeltemperatur på ca 20 º grader. Cabo Roig har ca 78.000 invånare och har en stor tillströmning av turister under sommartiden då utlänningar och spanjorer bor och njuter av livet.

stranden i Cala Capitan

Cabo Roig är ett av dom mest exklusiva området i Orihuela Costa. Den har en egen småbåtshamn, en vacker guldfärgad sandstrand och en paradislik vik. Den höga nivån på servicen, de vackra stränderna och de oöverträffliga vägförbindelserna har bidragit till att Cabo Roig blivit favoritområde för de kunder som vill köpa en exklusiv bostad i Cabo Roig i Spanien.

De viktigaste stränderna Cala Caleta och Cala Capitan som har utmärkelsen blå flagga för dess renhet, miljövård, service och säkerhet. Cabo Roig erbjuder en fantastisk promenadstråk där man njuter av landskapet och de storslagna utsikterna över Medelhavet längs promenaden.

Cabo Roig blomster

Cala Capitan Beach (Cabo Roig)

Att gå ner till strandpromenaden till stranden i Cala Capitan är fantastisk. Ärligt, det är min favorit strand i detta område eftersom det har en fin sand, klart vatten och viktigast, det är inte så mättad som den andra! Vid den här stranden kan du komma till i mitten av augusti och vara mer eller mindre bekväm utan att ha en 5 cm handduk granne. Det är en bred strand och har Q för kvalitetsturism och Blå Flagga för renhet. Stranden är barnvänlig och har lekpark för barn. Stranden har också en restaurant man kan njuta av glass, dryck och mat.

gamla fina hamnen i Cabo Roig
Hamnen i Cabo Roig

Den gamla fina hamnen i Cabo Roig måste man besöka. Här är segling den stora sporten men andra vattensporter erbjuds också under sommaren. Restauranten vid hamnen har ett spektakulärt syn utöver havet och stränder. Här kan man njuta av lugnet vid havet i det oändliga. Det stora utbudet av hög kvalitet restauranger och barer är utmärkta både nere vid stranden samt i hamnen, som ligger nära stranden stranden.

Det gamla tornet, Torre Vigía de Cabo Roig , dominerar stadens hamn. Det är ett ny renoverat område idealiskt för att njuta av en fridfull maritim miljön.

Dom senaste åren har det byggts många olika bostadsområden med olika typer av fastigheter, allt från lyxvillor och lyx lägenheter med utsökta havsutsikter till större turistkomplex med stora utbud av restauranger och anläggningar för turisterna. Man kan fortsatt hitta ett ”kupp” med lägenheter till en billig peng vid stranden. Priserna är nu på sitt lägste någonsin, så den som önskar lägenhet här måste vara snar för eftertrakten efter dessa lägenheter ökar.

Längs stadens huvudgata hittar man ett brett utbud av internationella restauranger för alla smaker. Cabo Roig är ett vackert medelhavs hörn som kombinera vackra landskap med roliga aktiviteter för en underhållande semester. Vi tycker själva detta område är en pärla vid havet i Spanien.

https://www.google.se/maps/search/Cala+Capitan+Beach+(Cabo+Roig)/@37.9202825,-0.7241066,579m/data=!3m1!1e3

Fantastiska Cala Capitan stranden

Video Cala Capitan Beach Cabo Roig

#CalaCapitanBeach #CaboRoig #OrihuelaCosta #CostaBlanca